Permoník zazářil v Carnegie Hall

Po 3 letech si Koncertní sbor Permoník přivezl z Carnegie Hall opět zlato. New York tak dobyl už potřetí.

 

Trofej sbor získal za program složený z děl soudobých autorů z Česka, Ruska, USA a Walesu. Kromě samotného provedení skladeb porotu oslovila choreografie sboru, která ve spojení s hudbou vyjadřovala myšlenku propojení lidstva napříč rozličnými kulturami, vírou nebo barvou pleti. Poklonu si podle odborné poroty zasloužili i čtyři mladí muži, kteří se v přesile bezmála 40 dívek suverénně udrželi a svým barevným zvukem dodali celému vystoupení jedinečnou atmosféru.

Na závěr svého vystoupení pak děvčata provedla skladbu Closer To Home (Domovu blíž) amerického skladatele Jeremyho Van Buskirka, který Koncertnímu sboru svěřil její světovou premiéru. Inspirací mu byl text českého básníka Norberta Čapka.

 

Cesta by se nemohla uskutečnit bez významné finanční podpory Moravskoslezského kraje a Magistrátu města Karviné, kteří nám jsou dlouhodobými partnery. Obě instituce tak výrazně napomáhají důstojné reprezentaci našeho regionu, Česka i jeho kultury v zahraničí. Neméně děkujeme za podporu, kterou nám Vy, naši příznivci, rodiče a přátele sboru dáváte neustále najevo. Bez ní by naše úspěchy ani návraty nebyly zdaleka tak cenné, pokud by vůbec byly. Ještě jednou díky!

 

Jak o naší cestě psala média, se můžete podívat tady:

 

Televize Polar

Karvinský deník

Týdeník 5plus2

ČT Art

Mestokarvina.eu

 

 

 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com