Permoník jede soutěžit do Španělska

Koncertní sbor a Mužský komorní sbor se chystají na soutěž Golden Voices of Montserrat. Do soutěže zbývají 2 týdny a 44 hodin zkoušení. Na generální koncert Vás zveme 14. března v 17:30.

 

Na letošní ročník festivalu ve španělském Lloret de Mar se chystají sbory z 11 zemí. Své zástupce na něm letos díky Koncertnímu a Mužskému sboru Permoník bude mít i Česko. Oba sbory navíc budou soutěžit hned v několika kategoriích. Děvčata v kategorii vážné hudby a folklóru, chlapci v kategorii komorních těles a síly potom spojí v ketegorii smíšených sborů. Do soutěže se navíc pustí i pěvecké trio ve složení Nikita Lýsková, Barbora Serišová a Barbora Pawlitová za cemballového doprovodu Kateřiny Dvorské a fléty v podání Terezy Sobelové.

 

Práce před sebou tedy všichni máme dost a doba do odjezdu se neúprosně krátí, soutěž nás čeká 20. března. Všechny sbory a ansámbly budou navíc soutěžit v jeden den. Při množství kategorií, ve kterých se chystáme zpívat, to znamená náročný celodenní maraton. Nudit se ale nebudeme ani potom – čekají nás koncerty a studiové nahrávání společné festivalové písně v rytmu gospelu.

 

Nejdůležitější pro nás ale je to, že tentokrát nebylo potřeba sestavovat soutěžní nominaci. Možnost vycestovat dostali všichni včetně prvních ročníků a soutěžit nakonec bude 44 zpěvaček a 11 zpěváků. To by nebylo možné bez našich partnerů, kterým děkujeme za jejich podporu.

 

Pokud jste zvědaví, s čím na soutěž vycestujeme tentokrát, budeme rádi, když si nás přijdete poslechnout na náš generální koncert 14. března v 17:30 na ZUŠ. Ať máme představu, co s námi trochu té zdravé trémy udělá. Pokud byste náhodou neměli čas, můžete nám aspoň držet palce, až to bude naostro.

 

Plakát

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com