Přípravný sbor Permoník zazářil v Uničově

Do celostátní přehlídky sborů v Uničově se prozpíval Přípravný sbor Permoník. Na koncertě zazněly i Třesky plesky ostravského skladatele Eduarda Dřízgy. 

 

Poslední květnový víkend vystoupilo v Uničově 16 sborů, které porota vybrala v krajských kolech. Permoník vystoupil hned na pátečním koncertě. Po cestě si navíc děti udělaly malou zastávku i se "zkouškou" na hradě Sovinci, kde je kastelán nechal zazpívat si v jedné z hradních komnat.

Sobota byla volnější a děti ze všech sborů čekalo společné zpívání na uničovském náměstí. Večer pak patřil slavnostnímu koncertu, na kterém se představili všichni účastníci přehlídky. Kocert byl ale výjimečný i z jiného důvodu. Ministerstvo kultury totiž udělilo Cenu za celoživotní přínost umělecké vedoucí a zakladatelce Sborového studia Permoník Evě Šeinerové. Gratulujeme!

Přikládáme i malou ochutnávku z toho, co zaznělo v Uničově a předtím v Orlové, mimo jiné i Třesky plesky z pera Eduarda Dřízgy. A na tomto místě se hodí zmínit jednu nešťastnou událost. Dílo tohoto ostravského rodáka bylo s naším sborovým životem spjato dlouhé roky a i když už na nás tento mistr hudební poezie a důvtipu shlíží shůry, jeho hudba zůstane. Nedávný odchod Edurada Dřízgy zasáhl i nás, a proto posíláme k nebesům aspoň pár tónů. 

 

Třesky plesky - Strašně zařval malý lvíček (Orlová)

Třesky plesky - Jaro si dalo inzerát (Orlová)

In virtute tua (Uničov)

Sanctus (Uničov)

 

 

 

 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com