Víkend ve znamení Svatováclavského hudebního festivalu pokračuje

Sobota znamenala pro Koncertní a Mužský komorní sbor Permoník hned dvě vystoupení, a to v Cieszyně a Frýdku-Místku. Druhý z koncertů byl součástí cyklu Čtvero ročních období, který pořádá Svatováclavský hudební festival. Stejný program dnes uslyší i publikum v ostravském kostele sv. Ducha v 18 hodin. Přijďte o druhé adventní neděli vydechnout i Vy.

 

Sbory odpoledne vystoupily na polské straně Těšína v kostele Ježíše Krista na koncertě, který byl součástí Mezinárodního hudebního festivalu profesora Józefa Świdra. Svou přednášku na něm měla i umělecká vedoucí našeho sborového studia paní Eva Šeinerová. Její slova pak dolpnily laureátky soutěže Stonavská Barborka Nikita Lýsková, Barbora Serišová a Barbora Pawlitová, které vystoupily se scénicky zpracovaným pásmem O Káče s Káčou Jana Vičara.

 

Tím ale odpoledne zdaleka nekončilo. Z Cieszyna jsme se přesunuli do Frýdku-Místku do nádherné baziliky Nanebevzetí Panny Marie, abychom se zúčastnili koncertního cyklu Čtvero ročních období, který pořádá Svatováclavský hudební festival. Na programu byla duchovní hudba nejrůznějších autorů, žánrů i slohů a v chrámu se podařilo vytvořit neopakovatelnou atmosféru předvánočního klidu, ale také zamyšlení. Za nádherné průvodní slovo proto děkujeme členovi Mužského komorního sboru Bohumilovi Tejnickému, kterému se podařilo dát jednotlivým skladbám širší rozměr.

 

Pokud jste včerejší koncert nestihli, a přesto byste se chtěli v předvánočním čase nechat inpirovat, můžete dnešní podvečer strávit v ostravském kostele sv. Ducha. Uslyšíte skladby, které se u frýdecko-místeckého publika setkaly s vřelým přijetím. Vstupenky jsou k prodeji na webu Svatováclavského hudebního festivalu nebo přímo na místě.

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com