Vyhlašování Cen Jantar je za dveřmi

Získá Permoník skleněnou sošku? Porota jej nominovala vedle takových velikánů, jako je Janáčkova filharmonie a Benda Quartet. Výsledky se dozvíme na nedělním vyhlášení v ostravském Gongu, které bude přenášet  Český rozhlas. Mezi účinkujícími nebude chybět ani Koncertní sbor.

 

Podle hlavního organizátora Aleše Honuse z kulturního deínku Ostravan.cz vznikly Ceny Jantar proto, aby vyzdvihly výborné umělecké osobnosti z Moravskoslezského kraje. Nominačních kategoriích je hned 16 a pořadatelé se v nich snažili obsáhnout opravdu celý kulturní svět od výtvarného umění přes vážnou hudbu, divadlo a literaturu až k popu. V každé kategorii jsou tři nominovaní a Permoník získal nominaci v kategorii Hudební těleso roku. Jde také o jediný nominovaný amatérský soubor v celé soutěži. O to větší je to pro nás čest. 

 

Vyhlašování výsledků nás čeká v neděli 15. 4. v ostravském Gongu. Na galakoncertě vystoupí přední osobnosti ostravské kulturní scény s přesahem za její hranice, na příklad sopranistky Eva Dřízgova-Jirušová a Patrícia Janečková, členové baletu Národního divadla moravskoslezského, houslista Jiří Vodička nebo Ewa Farna s Davidem Stypkou, kteří vystoupí po boku Koncertního sboru. Naše děvčata se pak představí i samy se skladbou Gorale Jana Vičara. Tříhodinový koncert bude režírovat Gabriela Petráková z divadla Jiřího Myrona. 

 

Nezapomeňte si v 18 hodin naladit vlny Českého rozhlasu Ostrava nebo zapnout jeho rozhlasový YouTube kanál, kde najdete přímý přenos z koncertu.

 

Držte nám palce!

 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com