Ústřední kolo soutěže v sólovém a komorním zpěvu ovládli Permoníci

Ministerstvo školství jednou za tři roky vyhlašuje soutěž ZUŠ v sólovém a komorním zpěvu. Letos se nám do ústředního kola probojovalo hned šest čísel a nikdo neodjel domů s prázdnou. Obrovské gratulace patří Nikitě Lýskové, která si z Turnova odvezla dokonce zlatý hattrick!

 

V Turnově jsme strávili celkém dva celý dny, a protože se soutěžilo vždycky od rána, přijeli jsme na místo raději večer před. Na cestu k Českému ráji se vydala výprava v čele s manželi Šeinerovými a jako fanynka se tentokrát přidala i sbormistryně Martina Juríková. Zapomenout nesmíme na naši výbornou klavíristku Haničku Šobrovou, která s námi všechny tyto strasti a radosti prožívá taky pěknou rádku let – a my si toho moc ceníme! A za přichystání celé cesty děkujeme naší organizační pracovnici Věrce Pazderové.

 

První den začal vystoupením Sáry Sedlákové, která v VII. kategorii získala nádherné (a jediné udělené) 2. místo. Pedagogicky se na jejím úspěchu podílí paní Šeinerová.

 

Pokračovalo se komořinami. Ve IV. kategorii se v podobné soutěži poprvé představilo mužské kvarteto ve složení Mojmír Kyjonka, Ondřej Kočí, Denis Ston a Vojtěch Kuchař. Jejich soupeři bylo mimo jiné naše smíšené vokální sexteto ve složení Pavla Řeháková, Johana Juríková, Daniela Kučerová, Hana Gajdaczová, Ondřej Kočí a Martin Kučera. Tihle matadoři komorního zpěvu si odvezli z Turnova zlato a naši čtyři chlapci jim zdatně sekundovali z třetího místa. Uměleckou vedoucí sexteta je sbormistryně Zuzana Widnicová, kvarteto vede sbormistryně Dominika Škrabalová.

 

Druhý den zahájila sólová IX. kategorie. Nikita Lýsková ze třídy paní Šeinerové se v ní umístila na nádherném prvním místě. Další dvě první místa pak získala jako členka dívčího sexteta a tria. Trio zpívalo ve složení Nikita Lýsková, Barbora Serišová a Barbora Pawlitová, v sextetu je pak dopnily Tereza Sobelová, Michaela Krátká a Kateřina Dvorská. Uměleckou vedoucí obou uskupení je taktéž paní Šeinerová.

 

Všem oceněným i jejich pedagogům gratulujeme, jsme na vás pyšní! Jak říká pan Šeiner, nejdůležitější je zvítězit – sám nad sebou.

 

Turnovská sestava

 

 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com