Permoníci tráví s hudbou i léto

 

Sotva jsme vrátili ze soustředění v německém Colditz, část z nás už se vydává koncertovat do Konstanz na hranicích se Švýcarskem. A krátce potom nás čeká Japonsko, zkrátka léto plné muziky...

 

První prázdninový týden jsme strávili na zámku v německém městečku Colditz. Poprvé jsme se na něj vydali loni, abychom spolupracovali s lipským mladežnickým orchestrem Michael Praetorius, a společné muzicírování se nám zalíbilo natolik, že jsme možnost využili i letos. Týdenní zájezd navíc posloužil i jako soustředění před cestou na světovou sborovou soutěž do Tokia, kam se koncem července vydá Koncertní sbor. Na programu byl také Magnificat současného skladatele Kima André Arnesena, které v premiéře zazní 23. září na varhanním festivalu. Zkoušky do 11. hodiny večerní nám prostě minulý týden byly normou.

 

Vrcholem týdne byl společný koncert zpěváků a mladých instrumentalistů, kteří pod vedením dirigentky Lipské opery Sophie Bauer nacvičili 3 společné skladby. Koncertní sbor kromě toho vystoupil i s částí svého soutěžního programu do Japonska a Mužský komorní sbor předvedl část repertoáru chystaného na soutěž do Gruzie, kam se vydá koncem října. Koncert byl v krásném prostoru kostela ve městě Grimma a posluchači, kteří zaplnili lavice do posledního místa, mu vytvořili nádhernou atmosféru.

 

Za podporu, bez které bychom tyto zkušenosti získávali jen těžko, obzvlášť děkujeme Moravskoslezskému kraji. 

 

Z Colditz jsme se vrátili v sobotu, v neděli už některé čekala poslední zkouška a v pondělí směr Konstanz, mnohým známá spíš jako Kostnice, která se stala osudnou Mistru Janu Husovi. S tamní musikschule navázal Permoník spolupráci před řadou let a tentokrát se tam vydají koncertovat naše komořiny, bývalí žáci naší ZUŠ a další hosté. Posluchači se mohou těšit na rozmanitý program od baroka přes jazz až po současné písničkáře. 

 

Mějte krásné léto, nejlépe s muzikou!

 

Konstanz 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com