Japonské zápisky, den třetí

Tři sta let zpátky město Edo získalo jméno TOKYO – Hlavní město východu. A teď jsme do něj přijeli, abychom předvedli, jak se zpívá u nás doma. Permoník sice do Japonska přijel už popáté, v hlavním městě jsme ale poprvé. 

 

Tato megapole má více obyvatel než celá Česká republika, takže za pár hodin se dá poznat jen její malá část. Naše milá průvodkyně Kumiko s výbornou češtinou nám Tokyo představuje v pestrých barvách. Začínáme v hustém háji se 17 tisíci stromů, které obklopují buddhistickou svatyni Meiji Jingu. Střih… Klid háje vystřídá tep moderní metropole na obchodní ulici Takeshita Street. Móda, suvenýry, mladá generace Japonců, turisté, krámky, restaurace, najednou jsme ve víru velkoměsta 21. století. Mumraj zůstává i kolem ikonického chrámového komplexu Sensō-ji. Na chvíli jej rozptýlíme písní Vołum Milana Báchorka. Naše hlasy a červená trička na sebe na okamžik strhávají pozornost a my se aspoň na okamžik cítíme blíž našemu domovu uprostřed Evropy.

 

Vydáváme se na první zkoušku a poprvé od příletu si opakujeme soutěžní program. Ještě vyzkoušíme repertoár na večerní koncert a jdeme na to. Vystoupení je pro nás první velkou zkouškou před japonským publikem. Zpíváme tentokrát v novodobém chrámu, nákupním centru Kyobashi Edogrand s 'předskokany’ z Hong Kongu. Publikum je nadšené a my šťastní, že se nám podařilo vytvořit krásnou atmosféru. Obrovským dílem k tomu přispěl dlouholetý Permoník a člen Mužského komorního sboru Bohumil Tejnický, který diváky koncertem provedl v jejich rodné japonštině.

 

Rozhodující ale bude sobota a neděle, kdy se postavíme na soutěžní pódium. Zítra se podíváme do sálu a poslechneme si dětskou kategorii, abychom tušili, do čeho jdeme. 

 
Fotky najdete na našem facebooku a instagramu @permonikchoir.
 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com