Zápisky z Japonska, den čtvrtý

Tokyo International Choir Competition in Harumi 2018 začíná! V 8 kategoriích budou soutěžit sbory ze 14 zemí světa. Z více než 150 přihlášených sborů vybrala mezinárodní porota pod vedením Němce Georga Grüna jen dva evropské a oba z Moravskolslezkého kraje – Ondrášek Nový Jičín a Koncertní sbor Permoník.

 

Mnohonárodnostní pestrost je tady vidět na každém kroku už od rána. Základem dne je snídaně, na které si každý může vybrat ze směsice chutí. Oč je naše hotelová restaurace menší, o to větší je vstřícnost a přívětivost vrchního. Nabídka nezapře jeho nepálský původ, ale v rozmanitém menu se snaží i přes asijský styl vyjít vstříc chuti Evropanů (šunka, párek a vejce se najdou vždy). Prostě poznáváme svět se vším všudy a kuchyní to začíná. 

 

V pravé poledne startuje soutěž. Kouzelná znělka, taška s dárečky od pořadatelů i nádherně zpracovaný katalog soutěže ukazují, že jsme opravdu ve velkém světě. To ještě netušíme, co nás čeká večer. Odpoledne žasneme nad vysokou úrovni dětských sborů, ale přesto s láskou vzpomínáme na naše přípravky. Asijské děti se totiž zvládnou naučit náročný repertoár, našemu evropskému srdci ale v jejich výkonech většinou chyběla radost a sdělnost. Nasledující kategorie seniorských sborů (s průměrným věkem zpěváků 60 let) ukázala, že zpěv je možné dělat s chutí a na výborné úrovni celý život – tímto zdravíme Sbor přátel zpěvu a těšíme se minimálně na dalších 15 let společného zpívání!

 

Vrcholem dne je welcome party s atmosférou, která se slovy popisuje těžko, ale krásně ji zachycují fotky, které najdete na našem facebooku a instagramu. Svět spojený písní je totiž nádherné místo k narození... Bohužel musíme jít spát, zítra nás čeká první soutěžní klání. Myslete na nás v 18.48 japonského času (doma chvíli před druhou) a držte palce.

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com