Nastartovali jsme 53. sezónu

Prázdniny jsou za námi a my jsme se s chutí pustili do práce na programu, který uslyšíte v nové sezóně. Na první koncert se můžete těšit už koncem září v karvinském kostele na varhanním festivalu, kde uslyšíte nádherné Magnificat současného skladatele Kim André Arnesena.

 

Abychom zvládli nejen letošní rychlý start, ale i celou sezónu, jsou pro nás nesmírně důležitá víkendová soustředění a letní tábory, bez kterých bychom program na celý rok dávali dohromady jen horko těžko. Když totiž člověk odjede pryč z města, nechá za sebou všechny myšlenky a "zavře" se na pár dní jen s muzikou, efektivita práce exponenciálně narůstá. Přidejte k tomu táborové soutěže, tým hravých vedoucích a zážitek je na světě. 

 

Jsme rádi, že díky přispění Nadace OKD se mohly děti všech oddělení Sborového studia na jaře zúčastnit celkem 4 víkendových soustředění na Morávce a v Řece. Kromě zpívání děti vymýšlely průvodní slovo, scénické ztvárnění koncertů, navrhovaly kostýmy a podobně. Těchto soustředění se kromě sbormistrů účastnili také klavíristé, organizační pracovnice a pedagogický doprovod. 

 

Sborové studio Permoník je špičkovým tělesem mezi sbory u nás i ve světě. Kromě tak zvaně vážných koncertů, zahraničních cest a soutěží ale připravuje každoročně i sérii výchovných koncertů pro žáky ZŠ a MŠ okresu Karviná. Na jaře tohoto roku připravili zpěváci Sborového studia 5 různých programů, které představili na celkem 10 výchovných koncertech.

 

Koncertní sbor Permoník připravil výchovný koncert S Permoníkem do světa se zaměřením na zeměpis pro žáky 7. tříd. Přípravný sbor Permoník se představil hned ve dvou výchovných koncertech, a to s hudebně dramatickým programem Jaro na vsi pro žáky 4. tříd a s koncertem Hudební vláček pro žáky 2. tříd. Permoníček starší udělal radost svým spolužákům ze 3. tříd na výchovném koncertě s názvem Veselá teorie. Nejmladší Permoníčci putovali spolu s žáky 1. tříd Z pohádky do pohádky. To všechno i díky spolupráci s Nadací OKD. Děkujeme.

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com