Vypněte, prosím bagr, přijel zlatý Permoník a bude se zpívat

Vypněte, prosím bagr, přijel zlatý Permoník a bude se zpívat

Bylo to veselé, dojemné, velkolepé a hlavně zasloužené. V sobotu po 16. hodině se do Karviné vrátil z další úspěšné zahraniční cesty karvinský Pěvecký sbor Permoník. Tentokrát z Japonska, kde jeho zpěvačky opět předvedly, že patří do 1. světové ligy.

Bylo po 16. sobotní hodině, když se za velkého jásotu rodičů, příbuzných, bývalých i současných členů a dalších fanoušků, vrátil ze svých úspěšných cest po Japonsku karvinský pěvecký sbor Permoník a vystoupil na místním nádraží. | Foto: Deník / Richard Kutěj

Když vlak dorazil na nádraží, začaly se dít věci.

Na úspěšnou část souboru už čekali rodiče, příbuzní, přátelé, bývalí i současní členové a další fanoušci. Ti nejprve úspěšnou skupinu zasypali už na peróně rýží a následovala řada vítání a objímání s blízkými.

Poté se všichni přesunuli před nádražní budovu, kde pokračoval úžasný program. Zpívalo se, jak jinak! Nejprve zazpívala vtipný text oslavující úspěch v Japonsku skupina rodičů, bývalých členů a dalších.

Navrátivší se část sboru pak zapěla soutěžní píseň v japonštině, mužská část, která tentokrát zůstala doma, si nenechala ujít příležitost k vtipné písni, kde děvčatům popřáli úspěch, i když tentokrát nebyla s nimi.

První potlesk dne si ovšem vysloužili dělníci pracující na rekonstrukci nádraží, kteří po prosbě vypnuli sbíjecí bagr. Kvůli jeho hluku by zanikly i radostné uvítací písně.
Permoník ze soutěže v Japonsku přivezl dvě zlatá pásma, z toho celkově druhou cenu v kategorii Youth a třetí cenu v kategorii Contemporary. Zazpíval si ve finálové Grand prix.
Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/kultura_region/vypnete-prosim-bagr-prijel-zlaty-permonik-a-bude-se-zpivat-20180806.html?fbclid=IwAR2mop_bIscI3wTp1m9hSRQ4Moz1tDnuG-XmKnUYTHHVoBRx0ponvC6wb-I

 

 

autor: Martina Juríková

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com