Pozvánka na „Petrohradský“ koncert

Pozvánka na „Petrohradský“ koncert

V pátek 8. 2. zazní na ZUŠ B. Smetany v 18.00 program, se kterým bude Koncertní sbor Permoník soutěžit v Rusku. Budeme rádi, když nám vytvoříte publikum, před kterým si budeme moci soutěžní program vyzkoušet. Pilně jsme ho nacvičovali a doufáme, že před Vámi, jako tou nejpřísnější porotou, obstojí. Zároveň věříme, že se bude líbit i v Petrohradu, kam odjíždíme už tuto neděli.

Zúčastníme se 6. ročníku soutěže dětských a mládežnických sborů neboli 6th World Children and Youth Choral Championship. Smyslem tohoto mezinárodního festivalu je podporovat šíření sborového umění a jeho krásu, což dává mladým hudebníkům možnost se poznávat a navzájem se inspirovat. Rozhodně to ale zpěváci nebudou mít zadarmo – čekají nás 4 kola, stejně jako třeba na šampionátu v hokeji. Abychom se mohli utkat o nejvyšší příčky, musíme nejdřív porotu přesvědčit v osmifinále, čtvrtfinále a semifinále. S takovým systémem se náš sbor vlastně setká poprvé. Samozřejmě to znamenalo přípravu o to rozmanitějšího repertoáru, protože skladby se nesmějí opakovat. 

Cestu do Petrohradu nám ozvláštní i krátká návštěva Helsinek. Do Finska poletíme z Prahy a dál do Ruska budeme pokračovat rychlovlakem. V Petrohradu se ubytujeme přímo na slavném Něvském prospektu. Navštívíme památky metropole, kterou na bažinách vybudoval car Petr I. Veliký. Dominantami města jsou např. Zimní palác nebo Chrám Krista na krvi, mocná Petropavlovská pevnost či unikátní Smolný klášter z 18. století.

Čeká nás daleká cesta, spousta krásných zážitků, ale hlavně náročná soutěž. Myslete na nás a držte nám, prosím, palce. Jak se nám daří, se dočtete na našem webu, facebooku a  instagramu.

 

V pátek na Petrohradském koncertě na viděnou!

autor: Anna Knápková

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com