Petrohradský deník, den první

Po včerejším náročném dni, který jsme strávili ve vlaku, autobuse či dokonce letadle, jsme dostatečně odpočatí vyrazilli do finské metropole - Helsinek. První památku, kterou jsme viděli, byla šeštipatrová Finská národní knihovna. Vyfotili jsme se před Evangelickou katedrálou a zazpívali místním písně Hoj, hura, hoj! a Ej, ráno, ráno, které sklidily velký úspěch.


Po krátké procházce na nás čekalo Market Square, kde jsme navštívili skvostné Flying Cinema, díky kterému jsme měli možnost prozkoumat Helsinky z ptačí perspektivy. Zašli jsme si na oběd a okusili
tradiční finské pochutiny. Kolem jedné hodiny odpolední následovala krátká cesta trajektem k pevnosti Suomenlinna. Tam jsme se dozvěděli o historii Finska a seznámili se s paní Veronikou, která dříve bydlela v Plzni – tak jsme ji aspoň na chvíli přinesli zpět do naší krásné domoviny. V podvečer jsme se nalodili na trajekt a vyrazili zpátky na hotel.

Večer jsme ladili formu na blížící se soutěž u videozáznamu z předodletového Petrohradského koncertu a pilovali poslední detaily. Umění zkrátka není zadarmo :) A pak hurá do postýlek!

 

Karolina Krúpová a Anna Knápková

Sboristky 

 

 

autor: Dominika Škrabalová

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com