Ohlédnutí za vánočními měsíci

Do Nového roku 2021 vstoupilo Sborové studio Permoník s nadějí v lepší situaci nejen pro samotný sbor, ale také pro celý okolní svět. Navrácení k běžnému koncertnímu životu je však stále v nedohlednu.

Ačkoli je aktuální doba stále nejistá a vše se, jak zdá se zastavilo, při ohlédnutí za vánočními měsíci, jež jsou pro náš sbor obvykle nejpestřejšími v roce, máme velkou spoustu zážitků a událostí, se kterými se Vám můžeme pochlubit.

Všechny pěvecké útvary, i ty nejlepší, musí nacvičovat a k tomu je potřeba pár nezbytných „maličkostí“. Vedle píle, nadšení, schopného sbormistra a mnoho dalšího, je úžasné míti při sobě onen nástroj s černě a bíle se lesknoucími klapkami. Klavír zkrátka dodá každé písni dodá jiskru v podobě nádherného podkladu. Naše nadšení bylo tedy veliké, když se k nám donesla novina o tom, že nám tento hudební nástroj bude prostřednictvím nadace Karel Komárek Family Foundation věnován. Klavír už stojí v naší zkušebně a nadšeně očekává desítky let plné pilného nacvičování.

Sborové studio se také může pochlubit získáním prestižního ocenění skrze Unií českých pěveckých sborů, kde se Permoník po nominaci stal sborem roku 2020. Toto vyznamenání sbor za 55 let svého působení nikdy nezískal a je jen důkazem, že i v této pohnuté době má Permoník svým příznivcům a milovníkům hudby co nabídnout. Vedle tohoto stěžejního vítězství je však třeba zmínit ještě jedno, neméně důležité. Sbor roku musí nepochybně mít také sbormistryni roku a tou se v roce 2020 stala paní Martina Juríková.

Ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů jsme připravili virtuální vánoční koncert s názvem „Vinšujem Vám štěstí, zdraví!“, který se uskutečnil dne 20. prosince v rámci festivalu Musica coniuncta. Zde, odkaz na video záznam zachycující nádherné vánoční zpěvy: Vinšujem Vám štěstí, zdraví!

Pro naše nadšené příznivce jsme také natočili sváteční video za zvuků písně „V jeslích dítě spinká“, kde jsme se i přes současná omezení snažili zachytit společné nadšení s nadcházejícího významného dne. Odkaz na youtube video plné vánoční nálady: Permoník Choir Karviná přeje pěkné Vánoce 2020.

V neposlední řadě jsme se podíleli na natáčení písně se zpěvačkou Kaczi. Celá událost sice probíhala pod striktními omezeními dnešní doby, i tak se nám podařilo vše propojit a vytvořit originální videoklip. Všichni milovníci Vánoc ho mohou zhlédnout na tomto odkazu.

Do Nového roku chceme všem popřát plno sil, mnoho správných kroků a rozhodnutí a doufáme, že se již brzy shledáme osobně a společně prožijeme ono magické pouto mezi umělcem a posluchačem.

autor: Anna Knápková

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com