Jantar nám otevřel dveře

Od roku 2018 je pořádána prestižní anketa Jantar, kde se každoročně hlasuje o nejlepších počinech kultury v Moravskoslezském kraji...

Už v prvním ročníku jsme se stali vítězi v kategorii artificiální hudba, a tak začala naše spolupráce se samotným Jantarem, na jehož všech dosavadních ročnících jsme vystupovali. Díky tomu jsme se poznali se špičkovými umělci napříč žánry a s mnohými jsme také začali spolupracovat. Dlouhodobá spolupráce vznikla s Janáčkovou filharmonií, se kterou jsme se od Jantarů začali potkávat nejen u interpretace artificiální hudby, ale také v jejich crossover projektech.

Hudební spříznění s námi také prožila zpěvačka Vladivojna La Chia (odkaz: společná píseň „Láptě“), skupina Mirai (odkaz: jedna ze spolčných písní „I přes to všechno“)nebo Jiří Krhut (odkaz: píseň „Budu jejich ochráncem“ k projektu Celé Česko čte dětem).

Nejrozsáhlejší spolupráci jsme navázali s Janem Lstibůrkem, který pro nás upravil spousty písní, tak aby byly vhodné pro interpretaci pěveckým sborem. Aranžoval například písně, se kterými Permoník vystoupil v rámci projektu „SametOVA!!!“. Jako basista kapely Cílová skupina, se podílel na aranžmá všech skladeb alba „Klusymfonie“ (odkaz: „Tichá voda“ jedna ze společných písní na albu), které Tomáš Klus natočil s Janáčkovou filharmonií Ostrava a samozřejmě Permoníkem. Tato spolupráce vyvrcholí společným koncertem na festivalu Štěrkovna Open Music v tomto roce. Věříme, že se v létě všichni na tomto koncertě potkáme.

autor: Veronika Majerová, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com