Putování za vítězstvím do Španělska

Přečtěte si o našich vzpomínkách na zájezd do Španělska - den po dni...

17.3.2017

Den, kdy započala naše cesta do slunného Španělska na Mezinárodní soutěž a festival Golden Voices of Montserrat. Pojďte si s námi zavzpomínat a zasnít se do krás španělského města Lloret de Mar, skalnatého kláštera Montserratu a dalších míst, které jsme společně s Permoníkem navštívili.

Vyjeli jsme hned brzy ráno a jelikož je cesta do Španělska dlouhá, udělali jsme si zastávku na našem oblíbeném místě v Německu - v Konstanz, kde jsme ještě pilně docvičovali náš program na soutěž.

19.3.2017

První den ve Španělsku. Všichni jsme byli ohromeni mořem a krásami města, a proto jsme hned po příjezdu vyrazili na pláž. Na každém zájezdě tradičně zpíváme píseň v jazyce dané země, aby si lidé mohli zazpívat společně s námi na různých místech, ať už v parku nebo v kostele. Pro Španělsko jsme si vybrali píseň El rossinyol a poprvé v našem podání zazněla na pláži. Pro mnohé z nás je to jeden z nejkrásnějších zážitků z tohoto zájezdu.

20.3.2017

Čtvrtý den zájezdu byl pro nás tím nejdůležitějším. Začala mezinárodní soutěž a festival Golden Voices of Montserrat. Soutěžili jsme ve čtyřech kategoriích - Folklórní hudba - Koncertní sbor Permoník, Vážná hudba - Koncertní sbor Permoník a Mužský komorní sbor, Duchovní hudba - Smíšený sbor Permoník, dále nás reprezentovalo trio v kategorii Vokálních ansámblů ve složení Barbora Pawlitová, Barbora Serišová a Nikita Lýsková.

Večerní program byl jasný! Zazářit v očích pořadatelů na workshopu, kde bylo našim hlavním cílem nacvičit společně s ostatními sbory skladbu I smile od Kirk Franklin. Úkol splněn! Celé pódium patřilo nám Permoníkům, kam si nás pozval sám Moisès Sala - porotce soutěže a hlavní organizátor workshopu. Červená vlna permonikovských triček zastínila všechny ostatní sbory, které jsme našim nadšením roztancovali.

22.3.2017

Čekal nás koncert na jednom z nejkrásnějších míst Španělska - v Montserratu. Pro sbory a jejich sbormistry je obrovská čest zazpívat si v tomto klášteře. Byl to nezapomenutelný zážitek.

Ten večer nás také čekalo vyhlášení výsledků. Všichni jsme byli nervózní a s velkým napětím jsme očekávali, jak soutež dopadne. Zvítězili jsme ve třech kategoriích a vokální trio se umístilo na krásném druhém místě. Naše radost z výsledků byla nepopsatelná.

  1. místo v kategorii Folklore singing, Koncertní sbor Permoník
  2. místo v kategorii Academic singing, Mužský komorní sbor Permoník a Koncertní sbor Permoník
  3. místo v kategorii Church singing, Smíšený sbor Permoník
  4. místo v kategorii Vokálních ansámblů, trio ve složení Nikita Lýsková, Barbora Serišová a Barbora Pawlitová

23.-25.3.2017

Po našem úspěchu jsme si zbytek zájezdu užívali a oslavovali. Zastavili jsme se hned na několika nádherných místech, jako je Sagrada Familia, Monaco, město zamilovaných v Itálii - Verona a italské jezero Lago di Garda.

Troufám si říct, že na Španělsko všichni vzpomínáme s láskou a doufáme, že to nebyla naše poslední návštěva.

odkaz: video z festivalu

autor: Hana Seberová a Karolína Krátká, členky KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com