Co Permoník zažil o prázdninách?

Začala příprava na jednu z našich nejnáročnějších sezón 55. leté historie aneb jak prožívají letní dny permoníci?

Zájezd do Colditz

Koncertní sbor se spolu s Mužským komorním sborem v sobotu 24. července konečně vydal na cestu do zahraničí. Naší první výletní destinací bylo město Görlitz, architektonická perla střední Evropy. Následující týden bylo naším domovem městečko Colditz, kde jsme týden spolupracoval s Jugendmusiziergruppe „Michael Praetorius“ Leipzig za podpory Česko-německý fond budoucnosti/ Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds a Karviná - oficiální stránka města.
Krásy Saska jsme poznávali i druhý den. Neděle patřila Drážďanům, kde jsme navštívili Panometr, Zwinger, královskou pokladnici a katakomby. Za pestrý́ program dekujeme panu Torsten Tannenberg.
V pondělí byly přípravy na další sezonu v plném proudu. Rafty nám sice kvůli počasí nevyšly, ale zato jsme spolu s preatoriany zabojovali o vlajku. Tentokrát to byla remíza, ale příště vám ty medaile přivezeme!
V úterý jsme vyrazili do Lipska. Navštívili jsme Památník Bitvy národů, kde jsme si i zazpívali, hudební stezku, zábavní park Belantis a nádhernou ZOO. Samozřejmě jsme se nezapomněli připravovat na příští sezonu.
Ve středu dopoledne jsme měli krásnou zkoušku na čtvrteční koncert s našimi německými přáteli. A protože nám Zelený panáček zařídil počasí, vyměnili jsme složky s notami za pádla a vyrazili na rafty, Ahoj!
Celý čtvrtek se nesl ve znamení hudby. Dopolední zkouška přešla v krásný koncert společně s orchestrem. Poslední večer jsme strávili s našimi německými přáteli, se kterými jsme se při kytaře prozpívali večerem.


        

Letní odborné soustředění Přípravného sboru Permoník a Permoníčku staršího

14. srpna jsme se vydali na velkou cestu kolem světa. Nejdříve jsme si v týmech vyrobili vlajky, vymysleli název a pokřik, naučili se táborovou hymnu.
Druhý den nás přivítali protinožci v Austrálii, kde jsme vystavili různým zkouškám naši odvahu! Hned ráno jsme se naučili tanec haka, který jsme na noční dobrodružné stezce předvedli rodilému Aboriginci. A k tomu všemu jsme se stihli naučit i nové písničky!
Třetí africký den se odehrával ve znamení spojení s přírodou.
Mezi nácviky repertoáru jsme se odebrali do lesa, kde jsme hráli maskovací schovávanou a stavěli úkryty pro přežití. Ještě před zásahem asijského monzunu jsme se naučili orientovat ve zvířecích stopách a vykoupali se v Nilu.
Čtvrtý den v Asii nás přivítal pravý monzun! Vyzkoušeli jsme si umění kaligrafie a procvičili si zručnost při skládání origami jeřábů.
Pátý den v Americe nám zhatila viróza, takže jsme museli naši cestu kolem světa prozatím přerušit a vydat se na expedici směr Amerika někdy příště.

 
        

Letní odborné soustředění Koncertního sboru a Mužského sboru Permoník


19. srpna jsme na soustředění do Beskyd vyrazili také my. Na Morávce jsme se připravovali nejen na své nejbližší vystoupení, které bylo na programu v neděli 22. srpna v ostravském GonguJanáčkovou filharmonií Ostrava, ale také na předávání cen Jantar a hlavně oslavu našich 55. narozenin.


Sborové aktivity není možné realizovat bez finanční pomoci štědrých donátorů. Děkujeme za podporu Nadace OKD.



                               


autor: Veronika Majerová, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com