Jak nás Ivan Šeiner učil dobývat svět

V těchto dnech před 55. lety Eva Šeinerová založila Permoník. Tehdy určitě netušila, že je to vlastně velký dárek pro jejího manžela, Ivana Šeinera, který se narodil 27. září.
Velmi brzy se začal věnovat sboru také on v roli prezidenta. Začal realizovat své sny, jak dostat skvělou práci svojí manželky do světa a proslavit tak Karvinou a hlavně její talentované děti. Žádný kout světa pro něj nebyl nedosažitelný.
Typickým příkladem je příběh, jak se Permoník ocitl v New Yorku. Ivan Šeiner našel na internetu informaci o New York Choral Festival. Pravidla této soutěže byla velmi komplikovaná. Probíhal více kolový výběr účastníků. V době, kdy se rozhodl organizátorům napsat, bylo již dokonce po uzávěrce výběru. Ivan Šeiner neměl nikdy zbytečný respekt před žádnou institucí a v dopise uvedl, že jsme světový sbor, což opřel o zmínění všech úspěchů Permoníku v minulosti a hlavně přiloženým albem, které jsme natočili pro prestižní vydavatelství Naxos Records. Pořadatelé si album poslechli a odpověděli, že jsme skutečně světový sbor a budeme vítanými hosty jejich festivalu. Bylo skvělé, že již 4. pozvání do Carnegie Hall přišlo na jaře 2019 a Ivan Šeiner byl velmi potěšen, když jsme pozvání přijali. A přesto že už s námi bohužel letos nepojede, měl by radost, že jeho vize budou nadále naplňovány.

autor: Veronika Majerová, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com