Prázdniny v Saské Kamenici



Ve čtvrtek 30. června jsme vyrazili na festival Sborové světy v Saské kamenici. Po několika soutěžních zájezdech jsme si řekli, že zkusíme něco trošku odlišného, a tak jsme přijali pozvání zazpívat si na soutěžním festivalu jako hosté. Kromě toho festival nabízel hned několik workshopů s významnými osobnostmi české a německé sborové sćeny.

 

Cesta do Německa byla daleká, a tak jsme si udělali hned dvě zastávky. Počasí nám sice moc nepřálo, ale my se stejně nenechali odradit. Ještě před průtrží mračen jsme navštívili rašeliniště v Perninku a pokochali se severskou krajinou. Dále naše cesta vedla do Karlových Varů, kde jsme ochutnávali léčivé prameny a zkontrolovali poslední přípravy Karlovy Vary International Film Festivalu. Nakonec jsme úspěšně dorazili do naší cílové destinace Chemnitz.

 

V sobotu jsme se zúčastnili několika různých workshopů, na kterých jsme vypilovali své hudební dovednosti - třeba to, jak se uklidnit a zkoncentrovat před výkonem. O chvíli později jsme si to mohli vyzkoušeli v praxi na hodnoceném vystoupení před porotci. A ani po výkonu jsme nelelkovali, hned po dalších workshopech jsme se připojili k velkému zpívajícímu řetězu a spolu s ostatními účastníky Sborových světů si pod širým nebem a místní architektonickou dominantou zapěli pár hitovek.

 

Součástí posledního dne našeho pobytu v Chemnitz byl workshop s Ditou Kosmákovou s názvem Paleta barev tónů. Odpoledne jsme se přesunuli do zámeckého parku, kde zazněly všechny sbory, které se festivalu zúčastnily. My jsme německému obecenstvu zazpívali písně posbírané ze zemí, které Permoník navštívil. A aniž by bylo v plánu tady v Chemnitz soutěžit, porotci naše sobotní vystoupení ohodnotili nejvyššími známkami jako „vynikající“. Po závěrečném koncertě jsme se už vydali zpět na cestu do Karviné.
Tak zase někdy!
Moc děkujeme Česko-německý fond budoucnosti/ Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds (a našemu Zelenému panáčkovi! ) za skvělé zážitky!

Za krásné fotky děkujeme Permonici Daniele Kučerové.

 

 

   

autor: Veronika Majerová, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com