O barvách festivalů

 

Červenec byl pro nás měsícem opravdu pestrým. Zazpívali jsme si hned na dvou festivalech! 

 

Naše první vystoupení nebylo nikde jinde, než na světoznámém festivalu Colours of Ostrava!

Na sobotní odpoledne jsme si pro diváky na Glo stage přichystali hned dva newyorské programy: V první polovině zazněla “Cesta kolem světa”, kdy jsme písně přivezené z našich cest prokládali krátkými vtipnými “rappy”. Druhou část koncertu tvořilo pásmo lidových písní, které se v Carnegie Hall stalo vítězným. A aby toho nebylo málo, přivezli jsme si s sebou hosta, který naši hudbu melodicky doplňoval hrou na dechové nástroje. Tímto bychom chtěli moc poděkovat Michalu Žáčkovi za skvělý hudební doprovod! Novou zkušeností byl překlad našich písní do znakové řeči. Moc děkujeme jedinečným Hands Dance, díky kterým si koncert mohli užít i neslyšící.
No a večer jsme měli možnost zpívat na hlavní stage Česká spořitelna spolu s kanadsko-ukrajinskou kapelou Balaklava Blues před desítkami tisíc lidí! 

Znovu s pokorou děkujeme Colours of Ostrava za jedinečnou možnost vystoupit před tolika diváky a to dokonce dvakrát v jednom dni! Bylo nám ctí!

 

Druhým nezapomenutelným zážitkem bylo vystoupení na Štěrkovna Open Music. Spolu se skvělým zpěvákem Tomášem Klusem jsme si zazpívali čtyři z jeho nejznámějších hitovek. Všechny tyto písně nám upravil do sborové podoby Jan Lstibůrek, kterému také moc děkujeme. I když nám i posluchačům ten den počasí moc nepřálo, všichni jsme si koncert užili!Díky Štěrkovno!

Za skvělé foto děkujeme Martinu Strakovi!

 

   

   

autor: Veronika Majerová, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com