Adiemus s Permoníkem

29. února a 1. března Koncertní sbor Permoník spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava, flétnistou Jakubem Kupčíkem, sólistkami Gabrielou Vermelho, Lenkou Dusilovou a Terezou Macoškovou pod taktovkou dirigenta Chuheie Iwasakiho předvedli skladbu norského skladatele Oly Gjeilo – Song of the Universal a cyklus Adiemus velšského skladatele Karla Jenkinse, jejichž melodie vytvářejí atmosféru vzdálených, až vesmírných krajin. 

O čem cyklus Adiemus je?

Cyklus Adiemus: Songs of Sanctuary tvoří 9 písní, které nemají obvyklý text. Zpěváci zpívají jazykem vytvořeným Karlem Jankinsem. Adiemus tak není jen souborem písní, ale spíše hudebním kaleidoskopem, kde slova ustupují do pozadí a zvuk jednotlivých slabik vytváří melodické obrazy. Tato hudba neklade důraz na přesný význam textu, ale na jeho zvukovou estetiku. Dává tak posluchači volnost v interpretaci a objevování vlastních příběhů. V nás evokoval Adiemus rozmanitost životní cesty s jejími výzvami i radostmi.

Co se chystá?

Pokud jste tyto koncerty nestihli, nezoufejte. Již 3. a 4. dubna v Multifunkční aule Gong vystoupí Koncertní a Mužský komorní sbor Permoník spolu s Tomášem Klusem, Cílovou skupinou a Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením dirigenta Jana Kučery na koncertech s názvem Klusymfonie. Na těchto koncertech se můžete těšit na aranže známých hitů ze stejnojmenného alba jakou jsou Napojen, Tichá voda, Mořeplavci a mnoho dalších. 

Těšíme se na Vás!

autor: Rozárka Sobotková, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com