Vánoce s Permoníkem

Sezónu vánočních koncertu odstartoval již v listopadu Permoníček starší spolu se Sborem přátel zpěvu rozsvícením vánočního stromku v Rychvaldu.

První prosincový víkend předvedl Koncertní sbor a Mužský komorní sbor svůj adventní program hned na dvou koncertech, a to v kostele Povýšení sv. Kříže v Karviné a v kostele sv. Jana Nepomuckého ve Staré Bělé ve spolupráci se Svatováclavským hudebním festivalem. Na obou koncertech zazněl především adventní duchovní program jako třeba Magnificat skladatele Kima Andrého Arnesena za varhanního doprovodu Matyáše Paliana nebo známé skladby jako Ave Maria či Pie Jesu. 

Přípravný sbor Permoník potěšil klienty Nového domova v Karviné – Novém Městě nejen zpíváním tradičních koled a vánočních evergreenů, ale také předáním vlastnoručně vyráběných přáníček.

Perníček a Permoníček mladší si spolu s přípravnou hudební výchovou, malými herci a herečkami z přípravné dramatické výchovy a šikovnými tanečnicemi z přípravné taneční výchovy připravili okouzlující mikulášské vystoupení. Pro většinu zúčastněných to byl úplně první zážitek s veřejným vystupováním. V závěru koncertu nás přišel navštívit samotný Mikuláš a všem vystupujícím rozdal zaslouženou odměnu.

Na vánočním večírku pro zaměstnance firmy DIAMO zazpíval Permoníček starší spolu s vokálním triem Sofie Sirekové, Neli Durčákové a Natálie Petkové. 

8. a 9. prosince v DK Poklad v Ostravě Porubě a v Evangelickém kostele Orlová předvedl Koncertní sbor Permoník a Mužský komorní sbor Permoník na koncertech s názvy „Já sním o Vánocích bílých…“ a „Jsou svátky“ zas trochu jiný program. Na těchto koncertech zazněly pásma koled „Vysoko hvězda“ a „Radujme se“ v úpravách Jana Vičara, kde se v premiéře předvedly hrou na bicí Nela Trzaskaliková a Emilka Pawlas. Zazněla zde také řada vánočních hitů Vladimíra Hrona v podání našich skvělých sólistů.

V rámci iniciativy Děti dětem a organizace Madleine na koncertě v kostele Povýšení sv. Kříže v Karviné zazpíval Chlapecký sbor Permoník s gospelovou zpěvačkou Leonou Gyöngyösi. Vystoupení si připravili i děti z dětského domova Srdce, ke kterým také půjde část výtěžku z koncertu. 

Permoníček mladší přinesl jako dárek od společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o vánoční atmosféru do domova pro seniory v Komorní Lhotce. Permoníčci předvedl svůj vánoční program a známé koledy, které si mohli posluchači zazpívat s nimi.

U rozsvícení vánočního stromečku v MŠ Centrumáček si zazpívaly děti ze sboru Perníček a Permoníček mladší. V druhé polovině představení se k našim zpěváčkům a zpěvačkám připojily i některé děti ze školky. 

Tradiční Velký vánoční koncert byl letos opravdu výjimečný. Na tomto koncertu se Vám představily všechny sbory našeho sborového studia Permoník. Na závěr vánočního koncertu v Městském domě kultury Karviná spojili síly úplně všichni Permoníci. Na jevišti tak v tento moment bylo více než 200 zpěváků.

Na tomto koncertě jsme také pokřtili naše nové vánoční CD s názvem „Vánoce s Permoníkem“,  na kterém jsou nahrány skladby v úpravách Jana Vičara a Otmara Máchy v podání Mládežnického sboru Permoník, Smíšeného vokálního sexteta Permoník a vokálního kvarteta Quadricinia za doprovodu Janáčkovy filharmonie Ostrava. Kmotry nového alba se stal aranžér a člen skupiny Tomáše Kluse Jan Lstibůrek a Marek Síbrt za společnost SmVaK. Všechny písně si můžete už nyní poslechnout na Spotify a dalších streamovacích platformách.

20. – 22. prosince vyrazil Koncertní sbor Permoník a Mužský komorní sbor Permoník do pražské O2 arény, kde si po boku umělců jako je Richard Krajčo, Kateřina Marie Tichá, Ondřej Ruml, Adam Plachetka, Dasha, Pokáč nebo Filharmonie Hradec Králové s dirigentem Stanislavem Vavřínkem zazpívali známe hity v úpravách Jana Lstibůrka a tím krásně ukončili koncertní sezónu roku 2023.

Na závěr bychom Vám rádi popřáli vše nejlepší do nového roku a doufáme, že se s Vámi budeme i nadále vídat na některých z našich koncertů v roce 2024.

autor: Rozárka Sobotková, členka KS

Kontaktujte nás

Chtěli byste, aby Vaše dítě poznalo své schopnosti, naučilo se pracovat v kolektivu a podívalo se díky hudbě do světa?
Chtěli byste si pozvat sbor na Váš koncert či oslavu narozenin?

Napište nám!

Permoník Choir Karviná

ZUŠ Bedřicha Smetany
Majakovského 2217
734 01 Karviná-Mizerov


číslo účtu: 1721439309/0800
sborovestudiopermonik@gmail.com